Позицията на БСП за справедливо данъчно облагане е ясна и

...
 Позицията на БСП за справедливо данъчно облагане е ясна и
Коментари Харесай

Каварджиклиев: БСП иска необлагаем минимум за бедните и въвеждане на европейския прогресивен данък

 _2024 izbori_v013

 

„ Позицията на Българска социалистическа партия за заслужено данъчно облагане е ясна и безапелационна - прагът на беднотия би трябвало да бъде необлагаем и се вкара прогресивно данъчно облагане ”.

Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Кюстендил Николай Каварджиклиев в спор по БТВ.

„ Мантрата за плоския налог я слушаме от години, само че той извърши своята роля. Днес водещите страни в Европа - по покупателна дарба, по обществена политика и по приходи, са с прогресивно данъчно облагане. Държавите, които са с плосък налог се броят на едната ръка и там няма опашка от вложители, както настояват от Политическа партия ”, уточни Каварджиклиев, обръщайки се към представителя на „ Продължаваме промяната ”.

„ Скалата за прогресивно данъчно облагане ще бъде взета на база фискалната политика на идващото държавно управление. Ние не можем да плюнчим пръста, да гледаме от кое място духа вятъра и сега да хвърляме цифри на хората. Отново ще кажа, това на което Българска социалистическа партия държи е прагът на беднотия да бъде необлагаем. Колко ще бъде скалата на облагаемост – дали 3, 5 или 6 равнища, тя би трябвало да бъде обективна и задоволителна, с цел да запълни бюджета ”, добави лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Кюстендил.

„ Вие си говорите по този начин, като че ли не сте управлявали дружно 9 месеца тази страна? ” – реагира Николай Каварджиклиев на взаимните обвинявания сред досегашните сътрудници в сглобката – ГЕРБ и Политическа партия. И добави:

„ Българска социалистическа партия е поредна в работата си за повишение благосъстоянието на българските жители. Ние имаме ясна стратегия от комплекси и фактори, които ще оказват помощ за повишението на приходите. Но освен за повишението на приходите, а и за повишение на покупателната опция на българските жители. И в тази поредност от ограничения, които ние ще вземем е обвързвана и с образованието, и със опазването на здравето, с развиването на дребните обитаеми места, на районите, на земеделието ”, сподели лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Кюстендил като акцентира: „ Крайно време е земеделието да не бъде употребявано за правене на политика. Държавата има потребност от единна национална цел за развиване на българското земеделие ”, уточни Николай Каварджиклиев.

Водачът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Кюстендил попита Деница Сачева ГЕРБ подготвени ли са на лидерски спор, след зачестилите апели Борисов още веднъж да е министър председател. И откакто не получи отговор, вметна: „ Не съм виждал господин Борисов да се изрича в Народното събрание в последните години по политики ”.

„ Българска социалистическа партия се потвърди като единствената смислена опция на модела на сглобката. Единствени ние устояхме, не предадохме нашите гласоподаватели и стоим твърдо зад позициите, които сме декларирали и това, което сме дали обещание. Не пропилявайте гласа си за партии, които няма да влязат в Народно събрание - гласувайте за Българска социалистическа партия с номер 24, ние ще продължим да работим за хората, както доказахме, че го вършим до момента ”, прикани лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Кюстендил Николай Каварджиклиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР